The Professor

„Професорът“ на режисьора Уейн Робъртс е дълбоката изповед на университетския преподавател по английски език Ричард Браун (в ролята Джони Деп), които, след като научава, че е неизлечимо болен от рак на белите дробове, започва да живее по начин, който е в пълен разрез с досегашните му принципи.

Ричард започва да пуши, да пие и да бъде саркастичен към околните – живот на пълни обороти и без правила. И сякаш с право – какво ли може да изгуби повече от това?

Ричард има избор: да изживее дните си свободно, без да го е грижа за синдрома „какво ще кажат другите“. И той започва новия си „живот“ с чаша малцово уиски в ръка.
„Дръжте се далеч от тези, в които има дори най-слабата концепция за преднамереност“, съветва своите студенти и крачи смело напред.

Ричард признава, че през по-голямата част от живота си е правил грешки и се е провалял, и в резултат на това не е успял да направи нищо особено с живота си.
Ето защо той почва да следва максимата: всеки е нямал по нещо в тоя живот, но това не бива да му служи като извинение. Защото какво съществуване, по дяволите, ако обърнем гръб на най-важното – да живеем живот, пълен с впечатления, които самите ние избираме?

Когато ти стане скучно, смелостта има склонността да се превръща в апатия. Когато ти остават няколко месеца живот, нещата се променят.

Confession.

Автор: dEnisLaw

Gentleman by day, philosopher by night, pervert by choice, rebel by fate.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s